Theater Achterom speelt Dario Fo in de Nieuwe Veste op 13, 14 en 15 juni

Op 13, 14 en 15 juni speelt Theater Achterom ‘Wij betalen niet!’ van Dario Fo, in De Nieuwe Veste te Breda.
Dario Fo was een Italiaans toneelregisseur, acteur en toneelschrijver. In 1997 werd hij onderscheiden met de Nobelprijs voor Literatuur.Zoals in de meeste stukken van zijn hand wordt ook in ‘Wij betalen niet!’de politieke boodschap verpakt in kluchtige sitiuaties. In zijn eigen woorden: ‘Bij het lachen gaat niet alleen de mond open, maar ook de hersenen. En in die hersenen kunnen dan de spijkers van het inzicht worden geslagen. Wij hopen dat de toeschouwers met een hoofd vol spijkers huiswaarts keren.’
Het stuk speelt in Italie, zomer 1974. Het communisme tiert welig maar voor ‘de kleine man’ wordt weinig tot niets gedaan. Wanneer de plaatselijk supermarkt tot de zoveelste prijsstijging besluit, is de maat vol en komen de huisvrouwen in opstand. Ze pakken wat ze pakken kunnen, zonder te betalen. Ook Antonia slaat haar slag: met haar armen vol boodschappen komt ze thuis, geholpen door haar vriendin Margharita. Maar haar man gelooft nog heilig in het bevoegd gezag, dus als die plotseling thuiskomt, zien de dames zich gedwongen te improviseren.
Regie: Merja Koivisto. Spel: Tanja Slootmans, Monique Dragt, Yvette Taal, Mireille van den Doel, Jeroen Venneman, Annemiek Lambregts, Toon de Zwart, Herman Borra.
Vertaling: Frans Roth | Bewerking: Merja Koivisto.
Aanvang van de voorstellingen: 20.00 uur. Meer info op www.theaterachterom.com. Entree aan de zaal: 12,50 euro. Reserveren vooraf: 11 euro op info@theaterachterom.com. Let op: als u een kaartje reserveert op info@theaterachterom.com betaalt u maar 11 euro! In beide gevallen wordt u wel vriendelijk verzocht contant geld mee te nemen, omdat er bij De Niewe Veste helaas geen gelegenheid is om te pinnen.